De wereld ontdekken? Dat doen we samen!

Welkom in De Evenaar, een warme basisschool in Antwerpen. Op onze school mag je zijn wie je bent. De avontuurlijke speelplaats en de grote ruimtes van de kleuterschool nodigen je kleuter uit tot bewegen. De gloednieuwe luifel boven de speelplaats van de lagere school dient als extra speelruimte en rustige zone. En in de muze-zolder kan je kind zich creatief uitleven tijdens ateliers en drama-opdrachten.   

Naar school gaan, dat doe je samen  

Wij houden van een warm contact met je kind en verwelkomen het in een huiselijke sfeer. Wist je dat we vanaf het vierde leerjaar pantoffels dragen in de klas? ’s Ochtends begint je kind aan zijn eigen tempo aan de dag. Hangt de foto van zijn leerkracht aan de ingang, dan mag het meteen doorlopen naar de klas.  

Tijdens de gouden weken aan het begin van het nieuwe schooljaar leert je kind zijn klasgenoten beter kennen. We werken sterk aan de sociale vaardigheden van je kind. Hoe los je een ruzie op? We leren respectvol en rustig naar oplossingen te zoeken.   

In de sportlessen hameren we op fair play, en die aanpak werkt: onze kinderen maken er een erezaak van om eerlijk te spelen.  

Afbeelding
De Evenaar _drinkbekers

Een gerichte aanpak  

Al in de kleuterklas vertrekken we van de interesses en de leefwereld van onze leerlingen. Is je kind goed in tekenen of sport? Dan moedigen we het aan om die talenten te ontplooien en er verder in te groeien.  

Heeft je kind bepaalde noden? Samen zoeken we welke aanpak de beste is. Zorg is er voor iedereen, ook voor cognitief sterkere kinderen. We helpen hen aan extra uitdagingen door de leerstof te verbreden en te verdiepen.  

We begeleiden onze leerlingen bij elke grote stap in hun schooltijd. Op beslissende momenten zetten we onze kinderen extra in de kijker. Aan het einde van het schooljaar vormen alle leerlingen samen een erehaag om de kinderen van de derde kleuterklas en het zesde leerjaar uit te zwaaien.  

Afbeelding
Deevenaar_klas

School is meer dan les alleen  

Tijdens het leerlingenparlement brengen kinderen ideeën aan over de schoolwerking. Het enthousiasme voor de jaarlijkse schrijfwedstrijd De Wondere Pluim is enorm. En tijdens een voetbaltoernooi geeft iedereen het beste van zichzelf. Zo maken we van onze kinderen wereldburgers. We trekken ook naar bibliotheek Permeke, Rataplan vzw of het bos… Elk leerjaar maakt bovendien een meerdaagse uitstap.   

Ook na school staan er heel wat activiteiten op het programma: yoga, kunst, circus, striptekenen … Je kind kan binnen de schoolmuren ook les muziek of woord volgen.   

Ouder, we zijn er ook voor jou  

Je betrokkenheid bij het leerproces van je kind vinden we erg belangrijk. Maar we leren je ook graag op een andere manier kennen! Voor elke vakantie organiseert de ouderraad een ouderklap: dan ben je welkom om een glaasje te drinken en de andere ouders beter te leren kennen. Een tombola, een filmweekend, samen naar het voetbal kijken of een ouderfuif? Schuif maar aan.  

Afbeelding